Trimbehandeling & vachtverzorging

Trimbehandeling voor katten.

  • Heeft u last van rond vliegende katten haren in uw huis?
  • Spuugt uw kat vaak haarballen uit?
  • Merkt u dat de vacht van uw kat niet meer mooi glanst of dof eruit ziet?
  • Heeft uw kat last van zijn klitten of viltplekken?

Beautiful Cat komt graag langs om uw kat(ten) een trimbehandeling te geven. Van tevoren vraagt Beautiful Cat nog enige informatie over uw kat, zoals leeftijd en ras soort. Eenmaal aangekomen bij u thuis, benader ik uw kat rustig. In overleg met u maak ik mooie foto’s van uw kat. Als u toestemming geeft dan plaats ik deze foto’s op Facebook van Beautiful Cat en Instagram.

Beautiful Cat maakt eerst voorzichtig contact met uw kat. Dit doe ik door uw kat de ruimte te geven om even aan mijn spullen en aan mij te ruiken. Om dit proces wat soepelere te laten verlopen gebruik ik catnip spray en no- stress spray op de trimtafel. Ik zal uw kat niet gelijk oppakken want hij/zij moet wennen aan mijn geur. Ik probeer voorzichtig te aaien om ook te constateren waar er een probleem zit in de vacht. Dit is ook een goed moment voor mij om in contact te komen met uw kat.

Voordat ik begin met de trimbeurt knip ik altijd eerst de nagels van uw kat in verband met mijn veiligheid en van mijn omgeving.

Vachtverzorging voor katten.

Waarom vachtverzorging belangrijk is!

Als de vacht van uw kat niet regelmatig wordt onderhouden dan kan het zo zijn dat de vacht van uw kat klitten begint te krijgen voornamelijk in de oksels en liezen. Als deze niet op tijd weg wordt gehaald kan deze op den duur gaan vervilten. Katten kunnen anders reageren op hun eigenaren of mede katten, omdat ze pijn hebben. Iedere stap doet dan pijn bij een kat. Om dan een katten trimster in te schakelen is een goed idee. Door middel van aparte kam materialen weet ik hoe ik met uw kat moet omgaan om zo diervriendelijk de behandeling voort te zetten.

Soorten vacht behandelingen voor katten

Langharige katten

Vacht van een langharige kat is mega veel! Sommige katten kunnen daardoor hun vacht niet onderhouden, ze hebben een beetje hulp nodig van een professionele trimster. Langharige katten hebben twee soorten vacht dekhaar (mooi en glanzende vacht) en onderwol (dof en pluizig vacht). De boosdoener is onderwol die veroorzaakt dat de kat klitten of viltplekken krijgt. Ik adviseer aan al mijn klanten om de vacht van hun kat wekelijk goed te borstelen en om de drie of vier maanden een professionele trimster in te schakelen, zodat de kat geen vilt of klitten meer krijgt.

Kortharige katten

Kortharige katten moeten ook regelmatig gekamd worden. Deze kunnen hun vacht beter onderhouden dan langharige katten. Ze hebben er niet veel werk aan. Ik adviseer de kortharige katten een keer per jaar goed te laten onderhouden door een professioneel trimster.

Scheren langharige katten

Scheren gebeurd meestal wanneer een kat vervilt is! Tijdens een scheerbeurt streven we naar een ‘leeuwtjes model’ . Dit betekent dat de kop, poten en staart niet wordt geschoren, deze worden geknipt en ontwolt.

 

 

 

 

Ontwollen katten

Als uw kat om de drie maanden goed wordt bijgehouden door een professioneel trimster dan kunt u viltplekken tegen gaan. Door onderwol periodiek te verwijderen zal uw kat niet geschoren worden en ontstaat er ook geen vilt in zijn vacht.